Osallisuuden osaajat järjestöissä

Osallisuuden osaajat järjestöissä -projekti tukee sosiaali- ja terveysalan ja pelastusalan järjestöjen kykyä lisätä osallisuutta ja varautua tulevaisuuteen.

Osallisuuden ja arjen turvallisuuden kokemuksen edistäminen on useiden kansalaisjärjestöjen ydintehtävä. Toimintaympäristön alati lisääntyvä epävarmuus haastaa järjestöjen kykyä onnistua tässä tehtävässä tulevaisuudessa. Osallisuuden osaajat järjestöissä -projektin tavoitteena onkin vahvistaa järjestöjen kykyä tulevaisuusajatteluun ja osallisuuden edistämiseen.

Mitä teemme ja milloin?

Projekti toteutetaan Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjan alueella toimivien sosiaali- ja terveys- sekä ja palo- ja pelastusalan järjestöjen työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Yhteistyötä tehdään myös hyvinvointialueiden kanssa.

Toteutamme projektin aikana tulevaisuuden osallisuuteen liittyviä työpajoja ja valmennuksia. Järjestämme myös verkkokoulutuksia osallisuudesta ja sosiaalisesta kestävyydestä. Projektin aikana luodaan kattava osallisuusselvitys sekä uusia työkaluja osallisuuden edistämisen arviointiin.

Projektin tuottamat hyödyt

Projekti auttaa eteläsuomalaisia järjestöjä uudistamaan toimintaansa. Koulutusten ja valmennusten avulla piiri- ja paikallistason järjestöt pystyvät aiempaa paremmin vahvistamaan kohderyhmiensä ja niihin kuuluvien yksilöiden kokemusta osallisuudesta ja arjen turvallisuudesta. Järjestöjen varautuminen tulevaisuuteen paranee erityisesti osallisuuden edistämisen näkökulmasta. Projekti auttaa hahmottamaan järjestöjen tekemää osallisuustyötä ja sen tulevaisuuden painopisteitä paremmin.

Projekti on Euroopan unionin sosiaalirahasto plussan (ESR+) osarahoittama.

Projektin kesto: 01.08.2024 – 31.08.2026

Rahoittajat:

Yhteyshenkilöt

  • Henkilökuva Raisa Omaheimo.

    Raisa Omaheimo

    asiantuntija

    050 550 2447

    raisa.omaheimo@opintokeskussivis.fi

  • Henkilökuva Marion Fields.

    Marion Fields

    asiantuntija

    040 350 4500

    marion.fields@opintokeskussivis.fi

SivisNYT