Projektit

Toteutamme yhteistyössä jäsenjärjestöjemme ja muiden kumppaneiden kanssa kotimaisia ja kansainvälisiä projekteja. Projektien kautta tuemme tavoitteitamme ja kehitämme järjestökenttää.

Kehitämme jäsenjärjestöjemme kanssa projekteissa uusia koulutuksia, koulutusmalleja ja palveluja. Toteutamme yhteistyönä myös monia tutkimuksia ja selvityksiä, jotka palvelevat laajasti järjestökenttää. Haluamme tuntea jäsenjärjestöjemme kehittämistarpeet ja tarjota järjestöille niiden kaipaamaa tietoa, koulutusta ja työkaluja.

Projektien ja koko toimintamme tavoitteena on elinikäinen oppiminen ja kansalaistaitojen edistäminen, kasvattaminen kestävään elämään, demokraattisen yhteiskunnan tukeminen ja järjestöjen elinvoimaisuuden vahvistaminen.

Yhteiskehittäminen on toimintatapa, jolla varmistamme, että kehittämiskumppanuus toteutuu käytännössä. Jäsenjärjestöille yhteiskehittämiseen osallistuminen tarkoittaa entistä parempaa mahdollisuutta:

  • osallistua kehittämisprojektien ja -prosessien suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa,
  • rakentaa yhdessä Siviksen kanssa uusia koulutuksia, koulutusmalleja ja palveluja sekä
  • vaikuttaa Siviksen koulutussisältöihin.

Olemme kehittäneet yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa muun muassa Yhdistystoiminnan verkkokursseja ja Sivisverkon koulutusmalleja sekä pedagogisen Kaikkien-mallin.

Lisäksi käynnissä on jatkuvasti erilaisia kehittämisprojekteja, joiden toteuttamisessa ja sisältöjen testaamisessa järjestöillä on merkittävä rooli. Olemme mukana myös jäsenjärjestöjemme omissa projekteissa asiantuntijana ja koulutusyhteistyökumppanina. 

Kansainvälisistä projekteista saamme uusia näkökulmia järjestökoulutuksen ja kansalaistoiminnan kehittämiseen. 

Tutustu käynnissä oleviin projekteihimme! 

  • Neljä henkilöä katsoo tietokoneen näyttöä yhdessä pöydän ääressä.

    Digitaidoilla parempaan työelämään

    Digitaidoilla parempaan työelämään -hankkeen tavoitteena on jatkokehittää ja jalkauttaa Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeessa kehitettyä digiperustaitojen koulutusmallia sekä siihen liittyvää tukimateriaalia.

  • Osallisuuden osaajat järjestöissä

    Osallisuuden osaajat -projekti tukee sosiaali- ja terveysalan ja pelastusalan järjestöjen kykyä lisätä osallisuutta ja varautua tulevaisuuteen.

Päättyneet projektit

  • Henkilö keskustelee toisen kanssa pidellen kynää kädessään ja kohottaen kättä.

    Dialogue in Adult Learning

    Dialogue in Adult Learning -hanke (DIAL) kehittää aikuisopiskelijoille soveltuvan dialogimallin, jota voi hyödyntää monenlaisissa tilanteissa mm. yhdistyselämässä.

  • Hymyileviä ihmisiä ringissä kädet toistensa hartioilla.

    KESTO – Kestävää toimintaa ja tulevaisuutta

    KESTO kouluttaa edistämään muutoskyvykkyyttä ja kestävää toimintaa. Kestävää toimintaa ja tulevaisuutta (2021–2023) on järjestöjen ja sote-alan pk-yritysten johdolle ja hr-henkilöille suunnattu koulutushanke. 

  • Neljä nuorta istuu nurmikolla ja keskustelee.

    Kohti kestävää ja hyvää elämää

    Kohti kestävää ja hyvää elämää -hanke aktivoi kansalaisia ja osallistaa heitä keskusteluun hyvästä elämästä ja kestävästä tulevaisuudesta.

  • Henkilö hyppää ilmaan.

    Osaamiskeskus Kentauri

    Nuorisoalan Osaamiskeskus Kentaurin tavoitteena oli nuorten merkityksellinen elämä ja osallisuus yhteiskunnassa. Osaamiskeskus toimi vuosina 2020–2024. Tutustu kehitettyihin materiaaleihin!

  • Kolme henkilöä katsoo pöydällä olevia papereita tietokone edessään ja keskustelee.

    Työelämän digitaidot kuntoon

    Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeen tavoitteena on vahvistaa työikäisten ihmisten digitaalisia taitoja, jotta heidän arjessa, työssä ja/tai opinnoissa toimimisensa vahvistuu.

Kiinnostaako yhteistyö? Ota yhteyttä! 

  • Henkilökuva Anne Ilvonen.

    Anne Ilvonen

    viestintä- ja innovointipäällikkö

    050 587 9423

    anne.ilvonen@opintokeskussivis.fi