KESTO koulutti edistämään muutoskyvykkyyttä ja kestävää toimintaa.
KESTO – Kestävää toimintaa ja tulevaisuutta (2021–2023) oli järjestöjen ja sote-alan pk-yritysten johdolle ja hr-henkilöille suunnattu koulutusprojekti.
Muuttuva työelämä vaatii nopeaa reagointia ja osaamisvalmiuksien vahvistamista. Muutos- ja joustavuusvaatimuksia kiihdyttänyt covid-19-poikkeustila on koetellut monia järjestöjä ja sote-alaa, ja tehnyt näkyväksi muutostarpeen. Organisaatioiden pito- ja vetovoimasta huolehtiminen on tärkeää osaavan henkilöstön saamiseksi ja henkilöstön hyvinvoinnin varmistamiseksi.
KESTO-projektissa suunniteltiin ja toteutettiin koulutuskokonaisuus, jonka sisältöjä olivat muutosjohtaminen, ennakointi ja toiminnan laatu.
Projektin tavoitteena oli löytää menetelmiä ja tapoja, joilla työpaikat voivat osallistaa koko henkilöstönsä yhteiseen työhön toimijuuden vahvistamiseksi toimintaympäristön ja työelämän muutosten keskellä. Kaikkia koulutusaiheita käsiteltiin kestävän toiminnan näkökulmasta ja tavoitteena oli, että organisaatiot saavat uudenlaisia näkökulmia omiin mahdollisuuksiinsa toteuttaa kestäviä periaatteita.
Projekti rahoitettiin osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Projekti toteutettiin ylimaakunnallisesti Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Projekti toteutettiin yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa ja sitä rahoitti Euroopan sosiaalirahasto (ESR).
Yhteyshenkilö
SivisNYT
-
Näin järjestö voi ottaa kestävät toimintatavat käyttöön
Mitä kannattaa huomioida, kun järjestössä tai yrityksessä otetaan käyttöön uusia kestävyyttä edistäviä toimenpiteitä? KESTO-hanke koosti kätevät ohjeet videolle. Katso, mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja minkälaisia työkaluja on tarjolla. -
Järjestö voi vaikuttaa tulevaisuuteensa skenaariotyöllä
Tulevaisuuteen varautuminen kannattaa, mutta siihen voi myös vaikuttaa. KESTO-hankkeen video tutustuttaa järjestöt skenaariotyöhön. Se on hyödyllinen tulevaisuustyön menetelmä. -
Tulevaisuustyö pitää järjestön elinvoimaisena
Tulevaisuustyö ja ennakointi vahvistaa järjestöjen roolia osaavina ja arvostettuina yhteiskunnallisina toimijoina. Miten järjestöt voivat katsoa tulevaan ja luoda omaa tulevaisuuttaan?