Tietoa koulutukseen osallistujalle

Osallistutko koulutukseen, jossa ilmoittautumiset kerätään Sivisverkon kautta, saitko Opintokeskus Siviksen myöntämän todistuksen tai puhutaanko koulutuksessa Oma Opintopolku -merkinnästä? Mitä näillä oikein tarkoitetaan?

Sivis on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka toteuttaa koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestönsä kanssa. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutetut jäsenjärjestöjen koulutukset ovat osa Siviksen opetussohjelmaa. 

Sivisverkko on Siviksen ylläpitämä koulutuksien hallinnointijärjestelmä, johon jäsenjärjestöjen kouluttajat keräävät tiedot koulutuksien osallistujista ja hyväksytyistä suorituksista. 

Järjestöissä toteutetaan paljon hyvää koulutusta, jonka suoritusmerkinnöistä sinulle voi olla hyötyä esimerkiksi työelämässä tai opinnoissa. Osallistuessasi Siviksen ja sen jäsenjärjestön yhdessä toteuttamaan koulutukseen, saat suorituksestasi aina todistuksen. Jos koulutus on myös mitoitettu, sinun on mahdollisuus saada suorittamastasi merkintä Oma Opintopolku -palveluun. Tästä päätät sinä itse.

Merkinnän avulla voit jakaa suoritustietojasi vaikka opettajalle tai tiedustella, voisiko saavutettua osaamista hyväksilukea opinnoissasi. Merkinnällä voit kertoa osaamisestasi myös työnantajallesi.

Oma Opintopolku -palvelu pähkinänkuoressa

  • Oma Opintopolku on palvelu, jossa tutkintosi ja koulutussuorituksesi ovat saatavilla samassa paikassa.
  • Ilman suostumustasi tieto koulutuksesta ei siirry Oma Opintopolku -palveluun.
  • Mikäli annat suostumuksen suoritustietojesi siirrolle, suorituksesi siirtyy opetuksen ja koulutuksen valtakunnalliseen Koski-rekisteriin ja näkyy sitä kautta sinulle Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Vaikka et antaisi suostumusta tiedonsiirtoon, käytössäsi on Sivisverkosta saatava todistus käydystä koulutuksesta.

Suostumuksen antaminen tiedonsiirtoon

Voit antaa suostumuksesi suoritusmerkintätiedon siirtämistä varten osallistuessasi koulutukseen, josta voit saada merkinnän näkyviin Oma Opintopolku -palvelussa. Suoritusmerkintä siirtyy Oma Opintopolkuun Koski-tietovarannon kautta. Lisätietoja Koski-tietovarannosta saat Opetushallituksen sivuilta.

Tärkeää suostumuksesta

  • Suostumus on vapaaehtoinen, ja se on mahdollista myös perua jälkikäteen.
  • Suostumus tulee kuitenkin antaa koulutuksen aikana, mielellään koulutuksen alkaessa.
  • Koulutuksen päättyessä suostumuksen antaminen ei ole enää mahdollista.

Voit antaa suostumuksen vahvasti tunnistautuen Siviksen opintorekisterin kautta. Näet antamasi suostumuksen omista tiedoistasi Sivisverkossa katsomalla ilmoittautumiset. Suostumuksen antamiseen liittyen saat Sivisverkon välittämiä automaattisia sähköpostiviestejä, jotka muistuttavat suostumuksen antamisesta ja kertovat lisätietoa aiheesta.

Suoritusmerkintä näkyy Oma Opintopolku -palvelussa noin vuorokausi sen jälkeen, kun kouluttaja on merkinnyt suorituksesi hyväksytyksi Siviksen opintorekisteriin Sivisverkossa. Saat automaattisen sähköpostin suorituksen hyväksymisestä ja voit käydä tarkastelemassa suoritusmerkintää Sivisverkossa tai tulostaa todistuksen käydystä koulutuksesta.

Näet hyväksytysti suoritetun koulutuksesi tiedot, kun kirjaudut Oma Opintopolku -palveluun vahvalla tunnistautumisella. Koulutuksen tiedoista pääset linkin kautta koulutuksen tarkempaan suunnitelmaan. Näin esimerkiksi oppilaitoksen opettaja voi tutustua koulutuksen tavoitteisiin, sisältöön ja arviointiin pohtiessaan koulutuksen hyväksilukua.

Alaikäisten ja ilman pankkitunnuksia olevien suostumukset

Mikäli olet alaikäinen, tarvitset suostumuksen tiedonsiirtoon myös huoltajaltasi. Voit antaa suostumuksen Visma Signin avulla sähköisesti, minkä jälkeen järjestelmästä lähtee sähköpostiviesti huoltajalle suostumusta varten. Linkki sähköiseen lomakkeeseen tulee sinulle automaattiviestinä sähköpostitse, kun olet ilmoittautunut koulutukseen, tai kun kouluttaja on vienyt osallistumistietosi Sivisverkkoon.

Ilman verkkopankkitunnuksia voit antaa suostumuksen siten, että allekirjoitat kouluttajan tulostaman paperisen suostumuslomakkeen tai tulostat automaattiviestin kautta sähköpostiin saamasi lomakkeen itse ja allekirjoitat sen. Kouluttaja vie suostumuksesi tiedot eteenpäin sähköisesti.

SivisNYT

Koulutuskalenterissa seuraavaksi

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Helsinki
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Yhdistyskehittäjä

    Yhdistyskehittäjä on yhdistystoiminnan kehittämiseen keskittyvä järjestökoulutus. Koulutuksessa käydään läpi yhdistyshallintoa, vuosikelloa, motivoivaa hallitustyöskentelyä ja…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Vaasa
    Ensiapu

    Ensiapukurssi EA 1 (16 t)

    Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, hätäensiavun perusteet (tajuttamalle annettava ensiapu, peruselvytys, vierasesine hengitysteissä, verenkierron häiriötila),…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Helsinki
    Tanssi

    Kansanomaisen paritanssin tekniikkakurssi

    Kurssilla harjoitellaan kansanomaisia paritansseja keskittyen vienin ja seuraamisen teksniikkaan ja improvisoituihin variaatioihin. Kurssilta saat…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Helsinki
    Opetus ja kasvatus

    Digitaitokouluttajan verkkokurssi

    Tavoittaako toimintanne työikäisiä ihmisiä, jotka haluavat kehittää digiperustaitojaan? Haluaisitteko tarjota digiperustaitojen koulutusta? Digitaitokouluttajan verkkokurssin…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Lieksa
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Perintöilta

    Koulutuksessa opitaan miten voi varautua terveydentilan muutoksiin edunvalvontavaltakirjan avulla sekä perinnön jakamiseen ja perintöverotukseen…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Kerava
    Kuntoutus

    Asahia parkinsonia sairastaville

    Asahia parkinsonia tai  muita liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen. 

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Viitasaari
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Kotimaan avun ja osastojen valmiussuunnitelman koulutustilaisuus

    Suomen Punaisen Risti osastot voivat avustaa äkillisen onnettomuuden kohdanneita ihmisiä viranomaisten tukena tai oma-aloitteisesti.…

  • Aloituspäivä 1.4.2025 Helsinki
    Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

    Naisten oikeuksien edistäminen kehittyvissä maissa

    Marttaliiton koulutuksessa tutustutaan naisten kannalta keskeisiin kansainvälisen kehityksen käsitteisiin kuten sukupuolten väliseen tasa-arvoon, seksuaalioikeuksiin,…